lär dig rengöra möbler och möbelklädsel

Rengöra möbler – Återuppliva dina möbler med dessa rengöringstips

Alla använder möbler i sina hem, kontor eller affärslokaler för att möblera de ytorna. När möblerna är nya attraherar de människor eftersom de är färgglada och rena men allt eftersom tiden går så förlorar de sin färg och blir tråkiga. Många människor försöker hitta den enklaste, billigaste och snabbaste metoden för att rengöra möbler. Oavsett om det gäller rengörings sin soffa, matta eller andra beklädda möbler, vilket faktiskt sällan blir den billigaste eller mest effektiva lösningen då det riskerar att skada möbeln.

Olika möbler behöver behandlas olika eftersom deras tyger, material och storlek varierar. Varje typ av tyg behöver en särskild form av rengöring eftersom inte alla tyger tål vatten och såpa. Vissa av dem kräver kemtvätt eller kan bara rengöras med dammsugning. Det finns fyra sorters rengöringskoder som står på klistermärket på klädseln.

4 rengöringskoder för möbelklädsel

””W” – Står för ”water” och innebär rengöring med vatten. Du behöver alltså inte oroa dig för vatten på denna möbeln.

”S” – Står för ”solvents only” och betyder att de enbart kan rengöras med kemtvätt. Om du använder vatten kan du förstöra dem.

”S/W” – Står för ”Dry foam” och betyder att de är säkrare än de som bara har S men du bör undvika vatten när du rengör den.

”X” – Står för ”vacuum only” och betyder att du enbart kan rengöras med dammsugning. Det är en sällsynt kod och du rekommenderas inte att försöka rengöra denna typ själv.

Rengöra möbler på djupet

Om du inte kan hitta dessa koder på din produkt eller klädsel så bör du inte försöka att rengöra dem på egen hand. Soffor och andra möbler är ofta stora och klumpiga vilket gör det svårt att flytta på dem och rengöra ytorna under dem. Det är också rekommenderat att rengöra dem på djupet eftersom mögel, bakterier och baciller kan fastna djupt nere i tyget och kan bli en ledande orsak till spridningen av sjukdomar i ditt hem.  Här behöver du ta hjälp av experter som kan göra detta på rätt sätt.

Anlita professionella städare

Anlita professionella städare för att rengöra din soffa och andra beklädda möbler. En rekommenderad städfirma i Arboga använder de bästa och senaste maskinerna så som ångrengörare och varmvattenmaskiner för att ta bort fläckar, smuts, mögel, baciller etc. från mattor, soffor och annan klädsel. Eftersom de är professionella och experter inom sitt område så vet de hur de skall rengöra olika tyger på rätt sätt utan att skada dem. De tar sin tid för att leverera ett så bra slutresultat som möjligt.